Blog

Cele mai mari mituri despre cumpararea unui TV nou


19 February 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ BlogGaseste cel mai bun set care ti se potriveste afland mai multe despre posibilitatile SMART, OLED, Plasma, Cel mai bun moment pentru a cumpara, si altele.

Cumpararea unui nou televizor poate fi o experienta stresanta pentru cei neinitiati. Chiar si pasionatii de tehnologie pot gasi dificultati in a tine pasul cu toate modificarile aparute in cadrul tehnologiilor. Din fericire, Kuponero.ro incearca sa te ajute.

Distrugem mituri si separam fictiunea de realitate – toate in numele urmatoarei achizitii de televizoare. Prin urmare, daca te-ai intrebat vreodata cand urmeaza sa apara o promotie la televizoare, sau cand sa iti faci un upgrade la 4K, nu te mai intreba. Verifica sfaturile noastre de mai jos pentru a obtine cel mai bun pret la urmatoarea ta achizitie.

15 dintre cele mai mari mituri despre cumpararea unui televizor nou

Exista destul de multa incertitudine si dezinformare atunci cand vine vorba despre cumpararea unui televizor nou, asa ca ia-ti putin timp si informeaza-te corespunzator inainte de face o astfel de achizitie.
1. Valentine’s Day este un moment bun sa cumperi

In ciuda lucrurilor pe care le zice massmedia, statisticile arata ca ziua de 14 Februarie, si zilele de langa, nu sunt un moment bun pentru cumparat televizoare.

Cele mai bune luni pentru a cumpara un televizor nou raman, fara discutie, Noiembrie si Decembrie.

2. De Black Friday magazinele online ofera Reduceri doar la televizoare no-name

La inceput poate ca da, dar in ultimii 3 ani cantitatea de marci cunoscute care a fost oferita la reducere a crescut semnificativ.

In momentul de fata procentul de televizoare no-name, fata de brand-uri cunoscute, de Black Friday, este de 1:1.

3. Televizoarele premium nu ajung niciodata la reducere

In ultimii ani, magazinele online au inceput sa ofere reduceri, in mod agresiv, la aceste televizoare.

Aceste modele sunt mai ieftine odata cu aparatia noilor modele de SMART TV.

4. Toate televizoarele LED ofera aceeasi calitate a imaginii

Nu toate televizoarele sunt create la fel. Cele care au iluminare laterala, in general ofera o ratie a contrastului mai scazuta.

Pentru o calitate deosebita consumatorii ar trebuie sa caute LCD LED cu iluminare locala mai redusa.

5. Televizoarele 4K care nu suporta HDMI 2.0 sunt inutile

Nu este adevarat….momentan. In cativa ani daca televizorul tau nu va fi compatibil cu aceste tehnologii este posibil sa nu mai poata fi conectat la anumite sisteme home-cinema.

In anii care vor veni aceasta tehnologie va fi omniprezenta, dar oricine cumpara un televizor 4K astazi este posibil sa nimereasca un set care sa nu suporte aceasta tehnologie.

6. Nu conteaza unde stai fata de televizor, nu conteaza diagonala

Tehnic vorbind, toate televizoarele sunt asezate in cel mai bun loc atunci cand sunt urmarite liniile THX. Totusi, majoritatea oamenilor nu vad nici o diferenta in calitate la seturile TV standard.

Pentru noile modele de 4K este mai important sa fie aliniate corespunzator. Poate ca ar fi indicat sa verifici un calculator HDTV, pentru a te asigura ca obtii cea mai buna calitate la pixelii oferiti.

7. Televizorul care costa cel mai mult este intotdeauna cel mai bun

Televizoarele din gama premium au un pret mai mare decat modelele “de buget”, dar asta nu inseamna ca tot ce este de buget trebuie evitat.

Companii precum Westwood ofera o calitate foarte buna, la un pret care este cu aproape 50% mai mic decat marcile renumite.

8. Gamerii ar trebui sa evite orice TV care are lag

LAG-ul poate insemna diferenta intre viata si moarte in cadrul jocurilor, dar un jucator ocazional ar trebui sa fie mai preocupat de calitatea imaginii decat de lag.

Calitatea imaginii are un impact mult mai puternic asupra experientei tale in joc.

9. Un televizor stricat inseamna automat un cost mare al reparatiei sau inlocuire

Daca nu ai abilitati de electronist avansate, multe dintre reparatiile care trebuie facute unui televizor sunt destul de simple si doar o cautare pe Google va poate oferi destule rezultate si solutii.

Totusi, noile modele au o carcasa mai subtire si componente mai mici si sunt putin mai greu de reparat de catre un neinitiat. In plus, o reparatie defectuoasa va poate distruge definitiv televizorul, sau poate anula garantia, prin urmare, nu reparati nimic singuri daca nu sunteti siguri de rezultat.

10. In ceea ce priveste calitatea LCD-ul va fi intotdeauna inferior Plasma

TV-urile cu plasma au fost aproape intotdeauna superioare in materie de calitate a imaginii, dar LCD-ul prinde teren rapid.

Mai mult, cu toti producatorii care se concentreaza pe LCD este doar o problema de timp pana cand vechile prime clasate vor fi detronate.

11. OLED reprezinta “cireasa de pe tort”

Desi un televizor OLED iese castigator in ceea ce priveste calitatea, inaintea unei plasme sau a unui LCD, nu sunt lipsite de cusur.

De la probleme la intrarea semnalului, pana la tehnologii competitive, televizoarele OLED sunt departe de perfectiune.

12. Televizoarele cu plasma au emana un sunet constant

Desi unele plasme din primele generatii emiteau un bazait constant in orasele aflate la o altitudine mare, aceasta problema afost solutionata la modelele mai noi.

13. Televizoarele scumpe ofera o calitate a sunetului mult mai buna

Televizoarele high-end vin in carcase tot mai subtiri. Dar, odata cu scaderea grosiii carcasei scade si probabilitatea ca tu sa fi multumit de calitatea audio.

Chiar daca vei cheltui multi bani pe un TV, este foarte probabil sa fi tentat sa cumperi un sistem audio separat.

14. Merita sa dai mai multi bani pe un SMART

Televizoarele SMARt sunt mult mai accesibile astazi decat suratele mai slabe, dar sunt in continuare mult mai scumpe. Si, nu toate sistemele de operare SMART sunt la fel de usor de utilizat.

Daca ti se ofera posibilitatea sa economisesti cumparand un TV fara SMART, nu mai sta pe ganduri si cumpara separat un modem de internet, care iti poate oferi o exerienta mult mai buna.

15. Acum este cel mai bun moment pentru a trece la 4K

Cu cat astepti mai mult, cu atat mai bun va fi pretul. Plus, ar fi bine sa astepti pana cand va deveni un standard, pentru ca si restul producatorilor sa ajunga la acest nivel.

Totusi, adeptii timpurii pot gasi o oferta destul de abundenta, ceea ce face 4K un upgrade posibil, mai ales daca nu ti-ai schimbat televisorul de cativa ani.

Acum ar trebui sa cunoasteti mai multe despre televizoare decat reprezentantul din magazin. Daca sunteti fortati sa cumparati un nou televizor vizitati si sectiunea noastra de oferte la televizoare, pentru cele mai bune preturi.

 

Comentarii