Blog

Cel mai bun moment pentru a cumpara online un televizor


12 February 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ UncategorizedIntrebare: Cand ar trebuie sa imi cumpar un nou televizor? Nu ma grabesc, pot astepta pana la 6 luni. Ar trebui sa fie cu diagonala de peste 100 cm si sa fie ieftin. Nu este obligatoriu sa fie al unui brand foarte cunoscut. Il pot cumpara online sau dintr-un magazin fizic? – Ionut.

Noiembrie este fara nici un dubiu cea mai buna luna pentru a prinde oferte la televizoare. Daca sunteti in cautarea unui TV, va recomandam sa cumparati in zilele dinainte de Black Friday. Desi multi vanzatori va vor imbia cu oferte la televizoarele mai mari, de 55″, cu siguranta o sa gasiti oferte foartebune si la modelele mai mici, de 40″. Si, cea mai buna veste, toate ofertele pe care le gasiti in magazinele fizice vor fi disponibile si online, poate la preturi mai bune, si cu transport gratuit.

In ultimii 3 ani, Noiembrie a fost cea mai buna luna pentru oferte la televizoarele de 40″ si 42″, adica de 101 cm si 110 cm. In plus, preturile din Noiembrie au scazut an de an, fiind diferente de pana la 40% de la un an la altul, la acelasi model. In ceea ce priveste pretul va puteti astepta ca preturile la televizoarele din aceaste categorii sa ajunga pana la 1200 de lei, sau mai putin, pentru un SMART TV, de Black Friday. Asadar, daca aveti rabdare sa asteptati Noiembrie ar fi cea mai buna luna pentru a “vana” reduceri la televizoare.

Partea negativa a cumparaturilor de Black Friday ar fi urmatoarea: in Ianuarie intreaga industrie tehnologica se intruneste in Las Vegas, pentru Expozitia Consumatorilor de electronica. In cadrul acestei expozitii, marii producatori de televizoare (Samsung, LG, Panasonic) afiseaza noile modele si noile tehnologii aparute. Desi o parte din aceste modele nu vor aparea pe raft decat peste cateva luni bune, automat surclaseaza orice achizitie ati face in Noiembrie.

Totusi, nu este chiar atat de rau precum pare. In general, orice cumparati astazi va deveni vechi destul de repede, deoarece noile modele apar foarte repede. Tehnologia in cazul televizoarelor nu se schimba chiar atat de dramatic pe parcursul anului (cum se intampla in cazul procesoarelor de la telefoanele mobile). Asadar, chiar daca televizorul cumparat de voi va fi deja demodat in Ianuarie, sunt sanse foarte mari ca si noile modele sa contina exact aceeasi tehnologie.

Comentarii